Löw: "Laatste maanden van het jaar worden zwaar"

18 september 2014, 16:33

Het wordt voor Duitsland een hels karwei om de prestaties van het afgelopen WK de komende maanden een passend gevolg te geven. Dat benadrukt Joachim Löw, de bondscoach van de wereldkampioen. De trainer beseft dat de verwachtingen rond de Duitse ploeg zeer hooggespannen zullen zijn en denkt dat er een lastige periode aanstaande is.

"Voor mij is het heel duidelijk: de laatste maanden van dit jaar zullen ongelooflijk zwaar worden", zegt de Duitse bondscoach in gesprek met Kicker. "Onze spelers zijn vermoeid en zijn mentaal gezien nog niet volledig hersteld van het slopende WK", vervolgt hij. "We moeten eerst een stapje terug doen, teruggaan naar de basis en dan selecteren op basis van fitheid", weet Löw.

In Brazilië greep Duitsland voor de vierde keer in de historie de WK-titel. "Natuurlijk geeft dat enorm veel voldoening en vreugde, na zo'n lange weg met veel kritiek en slechte momenten", aldus Löw, die onder de indruk is van doelman Manuel Neuer. "We hebben een elfde speler op het veld staan. Hij heeft een revolutie in het wereldvoetbal teweeg gebracht. Zijn stijl is de toekomst van het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen