Feyenoord begint met 2-0 nederlaag tegen Sevilla

18 september 2014, 23:00

Het is Feyenoord niet gelukt om te stunten in en tegen Sevilla. De Rotterdammers gingen met 2-0 onderuit en speelden een kansloze wedstrijd. Alleen Jens Toornstra was dichtbij een treffer, maar verder dan zijn inzet kwam Feyenoord niet. Beide goals vielen voor rust, uit een vrije trap. In de tweede helft had Sevilla nog kunnen scoren, maar doelman Vermeer wist erger te voorkomen.

In de beginfase had Feyenoord vrijwel niets te vertellen. Sevilla zette de Rotterdammers onder druk en hoefde niet lang te wachten tot de eerste goal. Een indraaiende vrije trap viel voor de voeten van Grzegorz Krychowiak, die de bal achter Vermeer trapte. Na de eerste treffer bleven de Spanjaarden druk zetten en kwam Feyenoord er nauwelijks uit.

De tweede goal werd ook in de eerste helft gescoord en dat mocht Feyenoord zich aanrekenen. Opnieuw viel de treffer uit een indraaiende vrije trap. Nu mocht Mbia zonder tegenstander inkoppen ook hij werkte de bal in het net. Even dreigde een flinke afstraffing, maar Feyenoord herpakte zich. Jens Toornstra zorgde voor gevaar, door een vrije trap verrassend in de korte hoek te schieten. De bal ging op de paal en Toornstra had pech dat hij niet de aansluitingstreffer maakte.

Deze wedstrijd verliezen is op zich geen ramp en Feyenoord is ook niet echt afgegaan.

Feyenoord zal de punten tegen de andere ploegen in de poule moeten pakken om door te kunnen in Europa. Maar toch zal er teleurstelling zijn. Zonder twijfel had Feyenoord de kater van de vorige competitiewedstrijd van zich af gespeeld, voor Ajax zondag op bezoek komt. Die ploeg tankte gisteren wel wat vertrouwen, door tegen de Franse kampioen PSG een punt te pakken in de Champions League.