'AZ zat al om tafel met topkandidaat Van den Brom'

19 september 2014, 08:09

AZ hoopt dat de rust in Alkmaar zo snel mogelijk zal wederkeren. Na het stapje terug van de met stress kampende Marco van Basten en het ontslag van de nieuwe beoogde hoofdcoach Alex Pastoor, heeft de Alkmaarse club haar vizier volledig op John van den Brom gericht. Donderdagavond sprak de club al met de topkandidaat en zijn management.

Op dezelfde dag als het vertrek van Pastoor werd aangekondigd, zat AZ met Van den Brom en zijn begeleiders Louis Laros en Guido Albers om tafel, zo meldt De Telegraaf. De 47-jarige coach werd vorig jaar uit zijn functie als trainer van Anderlecht ontheven. Sindsdien zit de oud-trainer van ADO Den Haag en Vitesse zonder baan. Hij sprak ook al met Heracles Almelo, dat op zoek was naar een opvolger van de ontslagen Jan de Jonge, maar gaf de Heraclieden nul op het rekest.

Van den Brom gaf zelf al aan dat hij wel openstaat voor een dienstverband bij AZ. "Als AZ snel wil handelen, kan dat. Ik sta te popelen om weer te beginnen", zei de gretige oefenmeester. Mocht hij inderdaad in Alkmaar aan de de slag gaan, dan zal hij assistentie krijgen van Van Basten en Dennis Haar. Hij kan - na Verbeek, Haar, Advocaat, Van Basten en Pastoor - de zesde hoofdtrainer worden in een tijdsbestek van één jaar.

Er speelde zich deze week een regelrechte soap af in Alkmaar. Nadat Van Basten voor een opmerkelijke constructie met hem als assistent had gekozen, zou Pastoor naar voren worden geschoven. Hij kwam er echter niet uit met de clubleiding. De duur van het contract zou hieraan ten grondslag liggen, maar er deden ook geruchten de ronde dat hij een rol zou hebben gespeeld in het lekken van informatie over Van Basten. Dit werd met klem ontkend. Pastoor vecht zijn ontslag juridisch aan. Hij eist zijn baan als assistent-coach terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen