Narsingh: "Europa League even belangrijk als competitie"

19 september 2014, 09:20

PSV sneuvelde de voorbije twee seizoenen in de poulefase van de Europa League. Dit jaar willen de Eindhovenaren de volgende ronde weer eens bereiken. Luciano Narsingh, die dit seizoen weer een vaste waarde is bij de lijstaanvoerder van de Eredivisie, stelt dat de Europese wedstrijden voor PSV net zo belangrijk zijn als de competitieduels.

"We willen overwinteren. Voor ons is de Europa League net zo belangrijk als de competitie. Het is een hoger podium en als we doorkomen, kunnen we echt tegen grote clubs komen", sprak de snelle vleugelaanvaller tegen NUsport. PSV won donderdagavond met 1-0 van het Portugese Estoril en startte zodoende prima aan het Europese avontuur. "Ik heb niet het gevoel dat we weer in een dip komen te zitten. Het niveau ligt hoger dan vorig jaar. We zijn ook een hechtere groep geworden", zegt Narsingh.

Vorig jaar werd de flankenflitser geteisterd door een zware knieblessure, maar hij is weer helemaal fit. "Het is goed voor mijn inhoud om weer veel minuten te maken. Na mijn knieblessure heb ik nog weinig volledige wedstrijden gespeeld. Ik voel dat ik sterker ben geworden, al ben ik af en toe nog een beetje moe in de tachtigste minuut. Ik zit bijna op de volle honderd procent. De zware reeks met wedstrijden die nu komt, kan ik ook aan. Ik heb lang genoeg aan de kant gezeten, wil lekker veel spelen", aldus Narsingh.

De samenwerking met spits Luuk de Jong doet hem denken aan zijn tijd bij sc Heerenveen, toen hij samen met Bas Dost furore maakte. "Ik praat veel met hem en het is lekker dat ik weer een mannetje kan passeren en meteen voor kan geven op hem. Het is eenzelfde type speler als Dost bij Heerenveen, daar liep het ook goed mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen