Klachten resulteren in onderzoek naar Zidane

19 september 2014, 09:55

Zinedine Zidane was een van de grootste voetballers in de historie, maar ook de Fransman moet zich 'gewoon' houden aan de regels rond trainers en diploma's. Diverse media melden dat er een onderzoek ingesteld wordt naar de rol van de voetballegende bij Real Madrid Castilla, het beloftenelftal van de Madrileense grootmacht. Hij zou als trainer van de beloften acteren, terwijl hij niet over de juiste papieren beschikt.

Zidane hangt een schorsing boven het hoofd vanwege zijn trainerschap bij Real Madrid Castilla, omdat hij het juiste diploma nog niet gehaald heeft. De trainersbond CENAFE diende een klacht in over de voormalig wereldspeler. "Real Madrid is een grote club en een symbool in de sport, maar ze moeten dezelfde regels hanteren als de rest. Anders is de concurrentie niet eerlijk", sprak de vereniging van coaches.

Er zou bewijsmateriaal zijn waaruit blijkt dat de 42-jarige Zidane optreedt als hoofdcoach van het belofenelftal. Op de website van Real Madrid staat dat Santiago Sanchez de hoofdcoach is, met Zidane als assistent, maar in de praktijk worden hier dus vraagtekens bij geplaatst.

Mocht Zidane geschorst worden, dan moet hij tussen vier en twintig wedstrijden missen. Hij kan ook voor een bepaalde periode geschorst worden, namelijk van één maand tot zes maanden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen