Van Praag: "Zijn belangrijk in de Europese voetbalfamilie"

19 september 2014, 14:50

Michael van Praag is meer dan tevreden over het feit dat Amsterdam één van de dertien speelsteden is voor het EK 2020. De voorzitter van de KNVB beschouwt het als een bevestiging van de waarde van Nederland voor het Europese voetbal: "Dit was het meest complete bid van alle steden. De toewijzing betekent dat we belangrijk zijn in de Europese voetbalfamilie", zei de voorzitter van de KNVB tegen De Telegraaf.

Ook Eric van der Burg, wethouder sport van Amsterdam, vindt het fantastisch nieuws voor Nederland en haar hoofdstad. "Dit is een geweldige uitdaging voor de stad. We hebben in 2013 tijdens de Europa League-finale al laten zien dat we een voetbalfeest kunnen organiseren. Nu mogen we dat vier keer doen. Een geweldige uitdaging", glimlacht hij.

Er is vijf miljoen euro gereserveerd voor het bewaken van de openbare orde, de veiligheid en het openbaar vervoer. De Amsterdam ArenA zal niet worden verbouwd, zo geeft stadiondirecteur Henk Markerink aan. "Het stadion wordt kwalitatief wel verbeterd. We hebben tenminste geen luchtballon opgelaten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen