Stegeman: "Natuurlijk is de derby een speciale wedstrijd"

19 september 2014, 15:42

Deze week werd bekend dat John Stegeman het seizoen zal afmaken als coach van Heracles Almelo. Komende zondag (12.30 uur) zit hij voor de tweede keer als eindverantwoordelijke op de bank bij de Heraclieden. Na de uitwedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) staat er wederom een mooi affiche op het menu: de derby tegen FC Twente.

"Natuurlijk is de derby een speciale wedstrijd", zegt Stegeman op het digitale thuis van de Almeloërs over de burenruzie. "We hebben een behoorlijk aantal spelers die in Enschede gespeeld hebben. Die zijn natuurlijk extra gebrand. Voor de supporters is dit een hele speciale wedstrijd. We hopen op een goed resultaat, voor onszelf maar ook voor de supporters. Ik hoop op een goed en fel spelend Heracles, en daar hebben we de supporters voor nodig. Ik hoop dat ze als een twaalfde man achter ons staan."

"Het resultaat is op dit moment het allerbelangrijkst", benadrukt Stegeman. "Daar gaan we zondag tegen FC Twente voor. We zijn bezig ons eigen spel verder te ontwikkelen daarbij uiteraard ook kijkend naar de tegenstander. Maar zoiets gaat stap voor stap. We zullen niet meteen een hele wedstrijd kunnen domineren. Dat is niet reëel. Ik vind FC Twente een uitstekende ploeg, maar we kunnen het ze moeilijk maken. Ik heb vorig jaar de cursus coach betaald voetbal gevolgd samen met Alfred Schreuder. Het is leuk om nu tegen elkaar te spelen."

Stegeman kan in het eigen Polman Stadion niet beschikken over de geblesseerden Denni Avdic (knie), Dario Vujicevic (voet), Bram Castro (jukbeen) en Rick Hemmink (knie).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen