Excelsior treft FC Dordrecht: "Kansen zijn fifty-fifty"

19 september 2014, 16:19

Met Willem II - NAC Breda en Heracles Almelo - FC Twente staan er dit weekend twee derby's op het programma, maar als je een beetje goedwillend bent dan kan je het treffen tussen Excelsior en FC Dordrecht (zaterdag) ook als een regionale derby bestempelen. Het is pas de tweede keer in de historie dat beide ploegen elkaar in de Eredivisie ontmoeten.

"Heel apart", zo omschrijft Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen de wedstrijd tegen Dordrecht. "Acht maanden geleden was de uitwedstrijd tegen Dordrecht mijn eerste officiële wedstrijd met Excelsior. Sindsdien is er bij beide ploegen een hoop gebeurd. Heel leuk dat wij elkaar nu treffen in de Eredivisie. Dat bewijst dat beide kleine clubs iets goed doen", aldus Dijkhuizen, die morgen de beschikking heeft over aanwinst Luigi Bruins.

Met een overwinning zou Excelsior hele goede zaken op de ranglijst doen, beseft Dijkhuizen. "Natuurlijk willen wij winnen en weten we dat wij thuis onze punten moeten pakken. Daar gaan we ook zeker alles aan doen morgen. FC Dordrecht heeft uit nog niet verloren en wij hebben hier nog niet verloren. De kansen zijn morgen wat dat betreft echt fifty-fifty", stelt de keuzeheer van de Kralingers. "Zij spelen heel aanvallend met backs die steeds opkomen. Wij willen ook aanvallen, dus ik verwacht morgen een leuke wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen