Platini stuurt horloge niet terug: "Ben goed opgevoed"

19 september 2014, 19:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het rommelt in het straatje der voetbalbobo's. UEFA-voorzitter Michel Platini peinst er niet over om zijn peperdure horloge terug te geven aan de FIFA, zoals de ethische commissie van de wereldvoetbalbond eerder deze week had geëist.

Tijdens het WK in Brazilië ontvingen bestuursleden van de FIFA, de leden van het uitvoerend comité en de bondsvoorzitters van de 32 deelnemende landen van het organisatiecomité ieder een klokje ter waarde van ruim 20.000 euro. Donderdag vroeg de ethische commissie van de FIFA de horloges terug te sturen. Op basis van de gedragscode van de wereldvoetbalbond is het voor officials nadrukkelijk verboden luxueuze geschenken aan te nemen. De FIFA wil de horloges verkopen en de opbrengst aan een goed doel schenken.

"Ik geef geen cadeaus terug. Ik ben goed opgevoed", reageert Platini echter. "Als de ethische commissie niet zo blij is met de uitgedeelde horloges, dan hadden ze ons dat vier maanden geleden in Brazilië, toen we ze kregen, ook al kunnen vertellen. Ze waren ervan op de hoogte dat iedereen zo'n horloge zou krijgen." De Franse oud-international zal wel een bedrag ter waarde van het uurwerk doneren aan een liefdadigheidsinstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen