'Nederlands' Hertha BSC op valreep naast Freiburg

19 september 2014, 22:46

Jos Luhukay wacht met Hertha BSC nog altijd op de eerste overwinning in de Bundesliga. De Berlijners kwamen vrijdag in de vierde speelronde niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij SC Freiburg, dat eveneens nog zonder zege is in het nieuwe seizoen.

Hertha BSC leek in het MAGE SOLAR Stadion van Freiburg te gaan verliezen. In de zesde minuut van de blessuretijd pakte de ploeg toch nog een punt door een rake vrije trap van Ronny (2-2). Hertha BSC was kort daarvoor met tien man komen te staan. Nico Schulz incasseerde in de 92ste minuut een directe rode kaart.

Eerder in de wedstrijd, in de 36ste minuut, had Ronny ook al het evenwicht hersteld door binnen te schieten uit een vrije trap. SC Freiburg was door doelpunten van Marc-Oliver Kempf na een half uur en Felix Klaus in de 79ste minuut twee keer op voorsprong gekomen. Bij Hertha BSC had Roy Beerens een basisplaats, John Heitinga viel een kwartier voor tijd in.

SC Freiburg en Hertha BSC hebben na vier duels allebei twee punten en staan daarmee gedeeld veertiende.