Excelsior en FC Dordrecht spelen gelijk in streekderby: 1-1

20 september 2014, 20:28   Bijgewerkt: 20 september 2014, 20:45

Excelsior en FC Dordrecht hebben de punten in de Rijnmondderby gedeeld. In een niet al te hoogstaande wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1. Vlak na rust bracht Adil Auassar de Rotterdammers in eigen huis op prachtige wijze op voorsprong, Robin Gosens kopte zijn ploeg in de slotfase op gelijke hoogte.

Excelsior en FC Dordrecht waren voor de start van het seizoen de gedoodverfde degradatiekandidaten van de Eredivisie. Beide clubs spelen in een klein stadion en bungelen qua begrotingen onderaan in de hoogste voetbalafdeling van Nederland. FC Dordrecht heeft jaarlijks vier miljoen te besteden, Excelsior een ton meer. Vorig jaar speelden beide ploegen nog tegen elkaar in de Jupiler League, toen werd het twee keer 1-1.

Op een uitverkocht Woudestein begon Excelsior goed. De ploeg verzamelde in de eerste vijf wedstrijden zeven punten, drie meer dan de tegenstander van de Rotterdammers. En dat verschil was ook op het veld zichtbaar. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kreeg een goede kans via Auassar en zag Tom van Weert op de paal koppen. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft, ruststand: 0-0.