Liverpool lijdt bij West Ham United derde nederlaag

20 september 2014, 20:39

Liverpool deed vorig seizoen lang mee in de Engelse titelstrijd. Wil de ploeg van manager Brendan Rodgers dat deze jaargang opnieuw doen, dan zal het een inhaalrace moeten inzetten, want zaterdag werd de derde nederlaag in vijf wedstrijden geleden. West Ham United won, dankzij een vliegende start, met 3-1 van The Reds.

Liverpool begon slap aan de wedstrijd op Boleyn Ground en kreeg daarvoor al binnen zeven minuten de rekening gepresenteerd. Het stond toen al met 2-0 achter. Winston Reid opende in de tweede minuut de score, door van dichtbij binnen te tikken. De Nieuw-Zeelander werd in stelling gebracht door James Tomkins, die bij de tweede paal een vrije trap van Stewart Downing breed legde met het hoofd.

Vijf minuten later verdubbelde Diafra Sakho op formidabele wijze de score. De aanvaller uit Senegal leek de bal alleen maar te kunnen voorzetten richting Enner Valencia bij de tweede paal, maar merkte scherp op dat Liverpool-keeper Simon Mignolet niet goed stond opgesteld en schoot zodoende het leder in één keer met een boog in het doel.

Raheem Sterling bracht Liverpool in de 26ste minuut met een snoeiharde pegel vanaf de rand van het strafschopgebied terug in de wedstrijd. Daarna wisten de bezoekers echter niet heel veel uitgespeelde kansen te creëren. De gelijkmaker bleef daardoor uit. Vlak voor tijd werd het via invaller Morgan Amalfitano zelfs nog 3-1 voor West Ham.

Liverpool staat met zes punten uit vijf duels in de middenmoot van de Premier League. Koploper Chelsea heeft al twaalf punten en speelde bovendien een wedstrijd minder. De equipe van trainer José Mourinho wacht zondag de kraker tegen Manchester City.