Allegri neemt met Juventus revanche op AC Milan

20 september 2014, 22:52   Bijgewerkt: 20 september 2014, 23:03

Massimiliano Allegri heeft zijn gram gehaald. De Italiaan werd eerder dit jaar ontslagen bij AC Milan, maar keerde zaterdag als coach van Juventus terug in San Siro. De tacticus leidde zijn elftal naar een terechte 0-1 overwinning in de modestad.

Allegri gidste AC Milan in het seizoen 2010/2011, zijn eerste jaargang als eindverantwoordelijke bij i Rossoneri, naar de landstitel. In de daaropvolgende jaren belandde Milan echter in een dal. En hoewel dat vooral te maken gehad zal hebben met een uittocht van goede spelers, onder wie Andrea Pirlo en Zlatan Ibrahimovic, kreeg Allegri de schuld van de mindere resultaten. En dus moest hij in januari van dit jaar plaats maken voor Clarence Seedorf.

Zowel Inzaghi als Allegri was met zijn ploeg goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste twee wedstrijden leverden voor zowel AC Milan als Juventus drie punten op, waardoor zaterdag in San Siro de koppositie in de Serie A op het spel stond. Dat het lek bij Milan ondanks het goede begin echter nog niet boven is, bleek wel uit het spelbeeld.

Juventus was de bovenliggende partij en trok volledig terecht de drie punten naar zich toe. Dat was te danken aan een doelpunt van Carlos Tevez in de 71ste minuut. De Argentijn zette Milan-keeper Christian Abbiati, de vervanger van de geblesseerde Diego Lopez, op het verkeerde been met een schijnbeweging en legde de bal daarna in de verre hoek. Paul Pogba verrichtte met een fraai steekpassje het voorbereidende werk. In de 37ste minuut had Juventus via Claudio Marchisio al de paal geraakt. Tien minuten daarvoor had oud-VVV'er Keisuke Honda van AC Milan de eerste serieuze kans van de wedstrijd gekregen. De Japanner zag zijn kopbal worden gekeerd door Gianluigi Buffon.

Juventus gaat met de volle negen punten aan kop in de Serie A. AS Roma kan zondag weer op gelijke hoogte komen. De broodheer van Urby Emanuelson en de geblesseerde Kevin Strootman ontvangt dan in het Stadio Olimpico Cagliari. AC Milan, waar Marco van Ginkel op de bank bleef en Nigel de Jong een basisplaats had, staat derde met zes punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen