Rienstra: "Binnen vijf jaar een mooie stap maken"

21 september 2014, 10:01

Ben Rienstra blonk in de afgelopen weken uit bij het verrassend goed presterende PEC Zwolle. De dynamische middenvelder neemt het zondagmiddag op tegen AZ, de club uit zijn geboortestad. De 24-jarige Alkmaarder voelt zich op zijn plek bij PEC Zwolle, maar heeft de ambitie om op een gegeven moment verder te kijken.

"Mijn intentie is om binnen vijf jaar de stap te maken naar de Nederlandse top of een mooie buitenlandse competitie", zegt Rienstra op de officiële website van AZ. Maar voordat het zover is, wil hij zich blijven ontwikkelen in Zwolle. Hij begon het seizoen met zijn nieuwe club meteen met een prijs, de Johan Cruijff Schaal. "Ja, dat was natuurlijk super. Debuteren voor PEC Zwolle in zo'n wedstrijd en dan ook nog eens gelijk een prijs pakken. Beter kan niet."

De filosofie van PEC Zwolle past bij Rienstra. "Zowel de club als de trainer heeft de visie om aanvallend voetbal te spelen. Ik kan daarin van waarde zijn met mijn techniek en inzicht. Doelpunten zou ik wel wat vaker willen en moeten maken", aldus Rienstra, die vorige week wel scoorde tegen PSV.

PEC Zwolle won met 3-1 van de Eindhovenaren en onderstreepte nog maar eens dat het tot veel in staat is. "De club groeit, dat merk je aan alles: de fans, de prestaties, de spelers. Ik denk ook dat PEC Zwolle nog lang niet uitgegroeid is. We hebben dit jaar weer een goed team en als iedereen fit blijft denk ik dat wij aan het einde van het seizoen in het linker rijtje staan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen