AZ sluit turbulente week af met winst op PEC Zwolle

21 september 2014, 16:35

In Alkmaar bleek AZ zondagmiddag te sterk voor PEC Zwolle: 1-0. AZ sluit daarmee een turbulente week – waarin Marco van Basten stopte als hoofdtrainer – af met een klein hoogtepunt. PEC-doelman Warner Hahn was bepalend voor het verloop van de wedstrijd. In de eerste helft wist de keeper onder andere Jeffrey Gouweleeuw knap van een doelpunt af te houden. Hahn liet in de eindfase echter onnodig een bal los, waarna Markus Henriksen de 1-0 binnen volleerde.

Beide ploegen begonnen het duel onstuimig. Het publiek in Alkmaar zag twee teams die grossierden in onnodig balverlies en moeite hadden om het spel te maken. Het duurde tot de veertigste minuut tot men de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Verdediger Gouweleeuw produceerde een sierlijke volley, uit een hoekschop van jongeling Thom Haye. Doelman Warner Hahn was in de eerste helft de uitblinker aan Zwolse kant en greep in met een fraaie redding.

De twee teams bezorgden de toeschouwers een dynamisch tweede bedrijf, waarin AZ als winnaar uit de strijd kwam. Na een Alkmaarse corner zat doelman Hahn er volledig naast. De keeper die zo'n goede indruk maakte gedurende de rest van de wedstrijd liet onnodig de bal los, waar AZ vol van profiteerde. Markus Henriksen was er als de kippen bij om de bal fraai binnen te volleren. Zijn treffer leverde AZ de beslissende 1-0 op.