Wolfsburg boekt klinkende zege op Leverkusen-tiental

21 september 2014, 17:20

VfL Wolfsburg beleefde zondag lekker middagje in de Duitse Bundesliga. Het pakte Bayer Leverkusen in de eigen Volkswagen Arena in met 4-1. De bezoekers kwamen na acht minuten al met tien man te staan, toen Giulio Donati met een rode kaart van het veld gestuurd werd.

Ricardo Rodríguez benutte vroeg een strafschop, die veroorzaakt was door Donati. Nadat Kevin de Bruyne de paal raakte namens Wolfsburg, herstelde zomeraanwinst Josip Drmic het evenwicht. Vierinha maakte echter voor rust nog de 2-1 en deze klap zou Leverkusen niet meer te boven komen. Rodríguez maakte op aangeven van De Bruyne zijn tweede van de middag, alvorens Aaron Hunt de eindstand op 4-1 bepaalde.

Leverkusen had de koppositie voor het grijpen, maar kwam hier geen moment bij in de buurt. Het staat nu vijfde, met zeven punten uit vier duels. Wolfsburg pakte haar eerste zege van het seizoen en staat nu tiende. Bas Dost kwam niet in actie.