Matchwinner Van Rhijn: "Heel veel geluk gehad"

Ger
21 september 2014, 17:27

Ricardo van Rhijn werd met Ajax volledig onder voet gelopen door Feyenoord in een opmerkelijke Klassieker. Desondanks gingen de Amsterdammers op vijandelijke bodem met de zege aan de haal. Van Rhijn zelf zorgde voor de beslissing door een vrije trap raak te schieten.

"Ik ben de laatste weken veel aan het oefenen geweest. In m'n eentje, of soms met ploeggenoten of spelers van Jong Ajax. Dat heeft nu gelukkig z'n vruchten afgeworpen", aldus Van Rhijn tegenover FCUpdate.nl. "Ik wilde de bal snel laten dalen en dat lukte. Door veel te oefenen heb ik een bepaalde rust in mijn vrije trappen gekregen."

Het doelpunt van de verdediger deed allerminst recht aan het wedstrijdbeeld. Feyenoord had de controle over het duel en trof alleen al in de eerste tien minuten drie keer het aluminium. "Het was echt balen dat ze kans op kans kregen", verzucht Van Rhijn. "We hebben heel veel geluk gehad. Feyenoord was zeer strijdbaar en daar gingen wij in mee. We waren eigenlijk alleen maar aan het reageren. Jasper (Cillessen, red.) heeft ons een paar keer in de wedstrijd gehouden."

Van Rhijn somt het optreden van zijn ploeg op als 'een totale off-day'. "Het was beschamend dat we telkens niet de oplossing wisten te vinden. Er was wel ruimte op het veld beschikbaar, maar daar maakten we geen gebruik van. In totaal hebben we maar drie of vier kansen afgedwongen, dat is echt heel slecht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen