Debutant Boymans brengt Utrecht zege op FC Groningen

21 september 2014, 18:39   Bijgewerkt: 21 september 2014, 19:35

Echt aantrekkelijk was de wedstrijd niet, maar FC Utrecht heeft wel de punten binnen. De thuisploeg won met 1-0 van FC Groningen, dankzij een goal van invaller Ruud Boymans. In de eerste helft was FC Utrecht de betere ploeg en ook na rust werd Groningen onder druk gezet. Na de goal van Boymans kwam Groningen wat beter in de wedstrijd en als Chery zijn strafschop had gescoord, had het ook zo anders kunnen lopen.

In de eerste helft gebeurde er weinig. FC Utrecht was wel de betere ploeg en kreeg ook kansen, maar het bleef 0-0. De bezoekers begonnen in de eerste minuten nog wel aardig, maar zakten daarna ver weg. FC Groningen mocht niet klagen met de ruststand, maar het publiek wel. Heel spannend was het niet en beide ploegen maakten er soms een rommeltje van.

Gelukkig was het na rust wat leuker om naar te kijken. Dat kwam mede door de komst van Ruud Boymans, die bij FC Utrecht voorin voor wat meer gevaar zorgde. De spits die twee maanden met een blessure aan de kant stond, was uiteindelijk ook de enige speler die een doelpunt maakte in deze wedstrijd. Boymans kreeg de bal en kon richting Groningen-doelman Padt. Oog in oog met de keeper maakte hij geen fout en schoot de bal er netjes in.

Na de openingstreffer vergat FC Utrecht om door te zetten. FC Groningen kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg ook nog eens een strafschop cadeau van de thuisploeg. Chery nam het op tegen keeper Ruiter en verloor het duel. Hij schoot de penalty niet eens zo slecht in, maar toch wist Ruiter de inzet te keren, waardoor het 1-0 bleef.

De gemiste strafschop zorgde wel voor wat meer actie voor de goal van FC Utrecht, maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Barazite en Boymans zorgden aan de andere kant van het veld ook nog voor een aantal goede kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Daarmee heeft FC Utrecht de drie punten binnen en over negentig minuten gezien is dat niet onterecht.