Oude bekende Lampard bezorgt City punt tegen Chelsea

21 september 2014, 18:55   Bijgewerkt: 21 september 2014, 23:57

De topper in Engeland tussen Manchester City en Chelsea heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Chelsea kwam in het Etihad Stadium na rust op voorsprong via invaller André Schürrle, maar uitgerekend Frank Lampard trok de stand vijf minuten voor tijd weer gelijk.

In een eerste helft waarin op het scherpst van de snede werd gespeeld vielen geen doelpunten, maar wel een handvol gele kaarten.

Na de pauze werd City sterker, maar bleven grote kansen aanvankelijk uit. De wedstrijd kantelde toen de thuisploeg in 67e minuut met tien man verder moest na een rode kaart voor Pablo Zabaleta. Vier minuten na de verbanning van de Argentijn opende Chelsea de score. Uit een counter vond Eden Hazard ploeggenoot Schürrle bij de tweede paal. De Duitser tekende simpel voor de 0-1.

City-trainer Manuel Pellegrini besloot vervolgens Chelsea-icoon Frank Lampard in het veld te brengen in een poging de score om te buigen. Zijn beslissing sorteerde al snel effect. De 36-jarige Engelsman bracht vijf minuten voor het einde de 1-1 op het scorebord, maar vierde zijn doelpunt niet.

Door het gelijkspel laat Chelsea voor het eerst dit seizoen punten liggen. Met dertien punten uit vijf duels voeren The Blues nog wel de ranglijst aan. City staat met acht punten zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen