Messi weer goud waard bij ruim winnend Barcelona

21 september 2014, 22:56   Bijgewerkt: 22 september 2014, 00:10

Barcelona is na vier wedstrijden nog altijd foutloos in de Primera División. In Valencia werd Levante op een ruime nederlaag getrakteerd: 5-0. Lionel Messi was met twee assists en een doelpunt de grote man aan de zijde van de Catalanen.

Vanuit een lastige hoek opende Neymar, na een steekpass van Messi, na 34 minuten de score. De Argentijn kreeg even later zelf een uitgelezen kans vanaf elf meter, nadat Loukas Vyntra hem neerhaalde in het strafschopgebied, maar schoot ver naast. De veroorzaker moest wel met rood inrukken. Met een raket van buiten de zestien verdubbelde Ivan Rakitic nog voor rust alsnog de marge naar twee.

Na de wissel van helften deed Messi weer van zich spreken. Sandro Ramirez, koud binnen de lijnen als vervanger van de lichtgeblesseerde Neymar, maakte dankbaar gebruik van zijn voorbereidende werk. Pedro zorgde vervolgens voor 0-4, alvorens Messi zelf met een fraaie stift de eindstand op 0-5 bepaalde.

Barcelona gaat door de zege souverein aan kop in Spanje. Sevilla volgt op twee punten, terwijl Atlético (vier) en Real (zes) op gepaste afstand volgen. Tegenstander Levante is nog puntloos.