Pastoor wilde Van Basten niet buitenspel zetten bij AZ

21 september 2014, 23:53   Bijgewerkt: 22 september 2014, 00:13

Alex Pastoor wilde Marco van Basten niet buitenspel zetten bij AZ. De 47-jarige Amsterdammer was de beoogde opvolger van Van Basten als trainer van AZ, maar die kreeg het gevoel dat Pastoor hem aan de kant wilde schuiven.

Niet waar, beweerde Pastoor zondagavond in Studio Voetbal. "Waarom Marco dan toch dat gevoel had? Dat moet je aan hem vragen. We moeten niet vergeten dat hij een knieval heeft gemaakt. Dat doet wat met een mens. Hij heeft gezegd: 'Zo kan het niet langer. Ik wil lekker kunnen slapen.'"

Pastoor zegt veel ontzag te hebben voor Van Basten. "Ik heb heus wel historisch besef. Ik heb ook op hem naar televisie gekeken tijdens het EK van 1988. Marco van Basten is Marco van Basten.

De oud-trainer van NEC verwijt technisch directeur Earnest Stewart de gang van zaken in Alkmaar. De Amerikaan wilde Pastoor slechts een contract tot het einde van het seizoen geven. "Als ik technisch directeur Earnest Stewart was geweest, had ik doelen opgesteld. Als ik dan aan die doelen had voldaan, zouden we kunnen verlengen. Maar we zijn niet eens aan doelen toegekomen. Slikken of stikken, daar kwam het op neer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen