Hiddink: "Ik twijfel niet over mijn functie bij Oranje"

Ger
22 september 2014, 09:43

Guus Hiddink spreekt de geruchten tegen dat hij na twee pijnlijke nederlagen twijfelt over zijn toekomst als bondscoach van Oranje. De Achterhoeker zou volgens het AD intern hebben laten weten dat de klus om het Nederlands elftal naar het EK in Frankrijk te leiden hem tegenvalt. Volgens de keuzeheer zelf is van een vroegtijdig vertrek echter geen sprake.

"Het is heel duidelijk: het is niet waar. Ik had en heb nooit getwijfeld over mijn functie", aldus Hiddink tegen Helden Online. "Ik weet overigens wel waar het verhaal vandaan komt. Ik heb in de dagen voor de twee interlands, en vooral in die tien dagen dat we met de hele staf en de spelers op stap zijn geweest, genoten van de professionele samenwerking. Dus heb ik de leden van mijn technische staf, Danny Blind, Ruud van Nistelrooy en Patrick Lodewijks gezegd dat ze wat mij betreft nog meer verantwoordelijkheid mogen nemen."

"De staf is namelijk ongelooflijk goed. Ik wil ze stimuleren, zoals dat volgens mij heel normaal is in goed management. Ik heb letterlijk gezegd: jongens, eigenlijk kunnen jullie het heel goed zonder mij. Pak het op, neem de leiding, zei ik ze. Ik meen het, ik kan me heel goed vinden in een rol van begeleiden en ontwikkelen van de vele jonge spelers in onze selectie. En natuurlijk blijf ik eindverantwoordelijk."

"Alles is dus het tegendeel van dat ik wilde stoppen", stelt Hiddink. "Ik vind het op mijn leeftijd leuk en mooi als ik jonge coaches kan stimuleren en beter kan maken. Zo heb ik de laatste jaren altijd gewerkt en zo hebben we die eerste tien dagen met het Nederlands elftal gewerkt. Meer is het niet, althans meer kan ik er niet van maken."

Onder leiding van Hiddink ging Oranje in een vriendschappelijke interland onderuit tegen Italië. Daarna werd ook de start van de EK-kwalificatiecampagne geen succes. Tsjechië ging in Praag verrassend met de overwinning aan de haal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen