Qatar: "Zomer of winter; we zullen klaar zijn voor het WK"

22 september 2014, 21:54   Bijgewerkt: 23 september 2014, 00:05

Qatar trekt zich als gastheer van het WK in 2022 niets aan van de toenemende kritiek op het land. "De vraag is niet of, maar wanneer. Zomer of winter; we zullen er klaar voor zijn", zei directeur communicatie Nasser Al Khater maandag.

Al Khater reageerde daarmee op uitlatingen van Theo Zwanziger. De voormalige voorzitter van de Duitse voetbalbond, nu lid van het dagelijks bestuur van de wereldbond FIFA, zei afgelopen week in Bild te verwachten dat het WK voetbal niet in Qatar gehouden zal worden vanwege de veel te hoge temperaturen.

Maar volgens Al Khater beschikt Qatar over hoogwaardige koelingstechnologie. "Die hebben we deze zomer uitgebreid getest in gebieden groter dan een stadion. We hebben aangetoond dat we de temperatuur kunstmatig kunnen terugbrengen naar een comfortabele 22 graden Celsius."

Maar niet alleen de hitte vormt een bedreiging voor het doorgaan van het WK in 2022. De ethische commissie van de FIFA bestudeert op dit moment een uitgebreid rapport over omkooppraktijken bij de toewijzing van de eindronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen