Pastoor verzoekt AZ dringend ontslag te heroverwegen

23 september 2014, 08:18

Alex Pastoor heeft de hoop om weer bij AZ aan de slag te kunnen gaan nog niet laten varen. Hij denkt zijn baan terug te kunnen krijgen, omdat er volgens hem te weinig redenen en argumenten zijn die tegen hem pleiten. De voormalig assistent en beoogde nieuwe hoofdcoach vraagt AZ om zijn ontslag te heroverwegen. Hij wil dat zijn arbeidsovereenkomst in stand wordt gehouden en dat hij zodoende nog twee jaar assistent-trainer kan zijn in Alkmaar.

"Mocht ons verzoek tot tewerkstelling niet worden gehonoreerd, dan zullen wij naar de KNVB-arbitragecommissie stappen", waarschuwt VVCS-directeur Louis Everard, die Pastoor in het proces ondersteunt. "Het bizarre is dat er van alle beschuldigingen niets overblijft", reageert Everard op het officiële statement dat AZ naar buiten bracht.

In het bericht van AZ werd geclaimd dat er een 'integriteitskwestie' ten grondslag lag aan het congé van Pastoor. "Dit is een merkwaardige ontwikkeling", vindt Everard. "Want in de eerste aantijgingen werd hier nooit over gerept. Bovendien is dit op zichzelf geen reden om Pastoor te ontslaan", benadrukt de VVCS-directeur.

Enkele media betichtten Pastoor van het feit dat hij informatie over Marco van Basten gelekt had naar de pers. Inmiddels is deze beschuldiging van tafel geveegd. "Met deze ontwikkeling is de hele basis om de arbeidsovereenkomst te ontbinden komen te vervallen. AZ heeft nu iets gekunstelds in elkaar geknutseld. De lijst van inconsequenties wordt erg lang", besluit Everard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen