KNVB reageert: "De paniek van buiten is er niet intern"

23 september 2014, 09:20

Het Nederlandse elftal startte zeer teleurstellend aan het 'tijdperk-Hiddink', met nederlagen in interlands tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1). De bondscoach van Oranje zou volgens het AD intern hebben laten weten dat de uitdaging hem tot dusver tegenvalt, maar dit sprak hij hoogstpersoonlijk tegen ("Ik had en heb nooit getwijfeld over mijn functie"). De KNVB gaat de berichtgeving rond de nieuwe bondscoach intern bespreken.

Bert van Oostveen zal met de staf van het Nederlands elftal om tafel gaan om het over de publicatie in het AD te hebben, zo laat hij optekenen in hetzelfde dagblad. "Ik heb kennis genomen van de publicatie en vanzelfsprekend zal ik intern met de staf spreken over wat ik heb gelezen. Verder reageer ik in de regel nooit naar buiten toe op anonieme uitingen. Zijn er zaken waarvan mensen vinden dat die moeten worden besproken, dan staat mijn deur zeven dagen per weken open."

De KNVB moet de eerste periode bij Oranje nog steeds met Hiddink evalueren. "Dat gaat nog gebeuren. Ik verwacht ergens deze week. Die evaluatie zal geen extra gewicht krijgen omdat we twee keer hebben verloren. Dat er nog geen exacte datum is, geeft aan dat de buitenwacht er een grotere urgentie in ziet dan wij. Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar het resultaat tegen Italië en Tsjechië verdient wel enige nuance. De paniek die er van buiten op ons afkomt, is er niet intern."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen