Kompany steekt loftrompet over trefzekere Lampard

23 september 2014, 10:57

Het was een bijzonder scenario: Frank Lampard, jarenlang speler van Chelsea, zorgde afgelopen weekend namens Manchester City voor de later gelijkmaker tegen zijn oude ploeg. Vincent Kompany, de aanvoerder van The Citizens, prijst de routinier voor zijn waarde voor de regerend kampioen van Engeland.

Als Lampard niet het net had gevonden tegen Chelsea, dan zou City al acht punten achter staan op The Blues. "Hij had nodig wat wij hem konden bieden en wij hadden nodig wat hij kan brengen", zegt Kompany over de beladen komst van Lampard, die tot januari gehuurd wordt van New York City FC. "Hij brengt ons ervaring. Kijk naar zijn doelpunt: hij houdt zijn hoofd koel op zo'n belangrijk moment."

"Hij had maar een paar minuten nodig om zichzelf te bewijzen", vervolgt Kompany. "Seizoenen en prijzen worden beslist op dit soort momenten", doelt de Belgische verdediger op de goal van Lampard. "Het kan wel eens cruciaal zijn. Hij heeft echt veel kwaliteit. Hij is slim en nog steeds extreem gemotiveerd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen