AZ treft EVV in de beker: "Een opportunistische ploeg"

23 september 2014, 15:51

De trainerssoap in Alkmaar is nog lang niet afgelopen, maar interim-trainer Dennis Haar richt zich volledig op het voetbal. Dat lukte afgelopen zondag prima, toen er in de Eredivisie met 1-0 gewonnen werd van PEC Zwolle. Komende woensdag spelen de Alkmaarders in de beker tegen EVV.

"We hebben ze tijdens het afgelopen interlandweekend bekeken tegen EDO", zegt Haar op AZ.nl over de bekeropponent. "EVV won met 2-1, daar hebben we beelden van. Afgelopen weekend hebben ze tegen VVSB gespeeld. De opstelling was nagenoeg gelijk als tegen EDO, dus daar hebben we aan vastgehouden. Het is een opportunistische ploeg. De bal naar de grote spits en er snel uitkomen", geeft de interim-coach aan.

Met Thom Haye, Wesley Hoedt, Derrick Luckassen en Mikhail Rosheuvel dienen zich de nodige spelers uit de jeugdopleiding van AZ aan in de hoofdmacht. "Deze jongens zitten bij de selectie en ontwikkelen zich goed. Nu is het zaak dat ze dat niveau vasthouden", zegt Haar. "We hebben de afgelopen weken allemaal kunnen lezen dat we hier alles goed doormeten. Dat betekent dat de jongens er goed opstaan en er geen reden is om ze niet te gebruiken. AZ investeert in de opleiding. Het is goed voor de club dat de jeugdopleiding spelers voor het eerste aflevert."

Haar kan tijdens het bekerduel in het Limburgse Echt niet beschikken over Esteban (knie), Aron Jóhannsson (lies) en Steven Berghuis (voet). Mattias Johansson is geschorst. Robert Mühren en Guus Hupperts zijn weer volledig hersteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen