Spakenburg laat NAC Breda zweten in KNVB Beker

23 september 2014, 20:24   Bijgewerkt: 24 september 2014, 01:10

NAC Breda heeft hard moeten werken om de derde ronde van de KNVB Beker te bereiken. De Brabanders kwamen dinsdag op visite bij zaterdagtopklasser Spakenburg al vroeg met 1-0 achter. Die achterstand werd weliswaar omgebogen in een 1-3 voorsprong, maar de thuisclub kwam tot twee keer toe terug in de wedstrijd. Uiteindelijk won NAC met 3-4.

Na de verloren derby tegen Willem II van afgelopen vrijdag had NAC wat recht te zetten in Spakenburg. In de achttiende minuut was het echter de thuisclub die de leiding nam. Kees Tol liep weg uit de rug van zijn directe tegenstander en scoorde met een schuiver uit een voorzet vanaf de linkerflank.

NAC ging ondanks de achterstand rusten met een voorsprong. Uros Matic en Joeri de Kamps scoorden beide met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De laatste deed dat nadat de scheidsrechter de voordeelregel had toegepast. In de 64ste minuut leek Mats Seuntjens voor de beslissing te zorgen. Na voorbereidend werk van Kingsley Boateng omspeelde hij de keeper, waarna hij het leder in het doel schoot (1-3).

Zes minuten later kwam Spakenburg echter terug in de wedstrijd, doordat Niels Buijtenhuis raak kopte uit een hoekschop. Via Jeffrey Sarpong liep NAC in de 75ste minuut uit naar 2-4, maar ook dat was niet voldoende om de spanning uit het duel te halen. Peter de Lange tekende in de tachtigste minuut voor de 3-4, maar een gelijkmaker zat er niet in voor de thuisclub. Mark de Loor was wel dichtbij, maar Jelle ten Rouwelaar redde knap op zijn schot.