Ronaldo goud waard voor Real na vroege achterstand

23 september 2014, 23:24

Drie dagen na de 8-2 overwinning bij Deportivo la Coruna heeft Real Madrid opnieuw een overtuigende driepunter gescoord in La Liga. Ondanks een vroege achterstand won de formatie van coach Carlo Ancelotti dinsdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 5-1 van Elche CF. Cristiano Ronaldo was met vier goals, waarvan twee penalty's, de matchwinner.

Penalty's. Daarmee is meteen het woord genoemd dat een grote invloed had op de uitslag. Scheidsrechter Clos Gómez wees in de vijftiende minuut voor de eerste keer naar de stip. De leidsman kende Elche een strafschop toe. Cristiano Ronaldo schoot de bal weg na een hoekschop, maar de arbiter zag er een overtreding in op Pedro Mosquera. Edu Albácar schoot raak vanaf elf meter (0-1).

In de 28ste minuut mocht Real Madrid eveneens een strafschop nemen. Ook hier leek weinig aan de hand, bij een duel tussen Mosquera en Marcelo. Het buitenkansje werd benut door Ronaldo. De Portugees tekende daarmee voor de 2-1. Gareth Bale had acht minuten eerder al gelijkgemaakt. De Welshman kopte raak op aangeven van James Rodriguez. De inzet was houdbaar, maar Elche-keeper Manu Herrera liet het leder door zijn handen glippen.

In de 32ste minuut kopte Ronaldo de 3-1 binnen, waarna een serieuze monsterscore dreigde. Die bleef Elche echter bespaard. Toch werd het nog 4-1 en 5-1. In de tachtigste minuut scoorde Ronaldo opnieuw uit een strafschop en in blessuretijd verzorgde hij ook het slotakkoord.

Real Madrid komt door de overwinning op negen punten en neemt daarmee de vierde plaats over van Atlético Madrid, dat later deze week nog wel in actie komt uit tegen Almeria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen