Lodeweges: "Alsof we voor het eerst samenspeelden"

24 september 2014, 07:30

SC Heerenveen staat na zes speeldagen keurig vierde in de Eredivisie, maar dat was dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade niet terug te zien. De Friezen verloren in de tweede ronde van de KNVB Beker in het Parkstad Limburg Stadion met 2-1 van de degradant. Ze maakten geen sterke indruk, vond ook coach Dwight Lodeweges.

"Het was alsof we voor het eerst samenspeelden", zei Lodeweges na afloop volgens SC-Heerenveen.nl tegenover FOX Sports. De oefenmeester zag zijn elftal slap beginnen. "Aan de bal was het heel slordig en het verplaatsen van het spel gebeurde heel traag. We hadden geen controle, maar werden ook niet weggespeeld.  Het was gewoon niet goed."

Lodeweges had voor het duel met Roda JC vijf wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Of de nederlaag daarmee te maken heeft, weet hij niet. "Deze jongens speelden niet voor het eerst samen, maar ik ben verantwoordelijk. Als trainer neem je beslissingen, soms pakken die heel mooi uit, maar in dit geval niet. Of ik spijt heb van mijn beslissing, nee dat heb ik niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen