Kleine zeges Excelsior en Heracles op topklassers

24 september 2014, 18:53

Excelsior en Heracles Almelo hebben de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Beide ploegen rekenden vandaag (woensdag) af met teams uit de Zondagtopklasse. Excelsior was met 0-2 te sterk voor AFC uit Amsterdam, terwijl Heracles met moeite afrekende met HBS: 1-2.

Excelsior kwam na 37 minuten op voorsprong in Amsterdam. Uitgerekend Daryl van Mieghem, oud-speler van AFC, opende de score. Kort na rust was het wederom Van Mieghem die trefzeker was. In de 51ste minuut schoot hij de bal vanaf de rechterkant fraai in de linkerbovenhoek. Gescoord werd er daarna niet meer.

Heracles Almelo kwam al vroeg op voorsprong in Den Haag. Bryan Linssen scoorde op aangeven van Wout Weghorst. Laatstgenoemde, de laatste weken toch al op dreef bij de hekkensluiter van de Eredivisie, verdubbelde in de zeventigste minuut de score. De eredivisionist leek op weg naar een gemakkelijke zege, maar HBS maakte het in de slotfase nog spannend. Mike de Geer benutte in de tachtigste minuut een strafschop, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de amateurs niet.