Fortuna door na knotsgekke avond in Amsterdam: 4-7

24 september 2014, 20:05   Bijgewerkt: 24 september 2014, 20:11

Fortuna Sittard heeft een zeer bewogen duel achter de rug in de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg uit de Jupiler League won moeizaam en na verlenging met 4-7 van ASV De Dijk uit Amsterdam. Het duel werd echter ontsierd door oerwoudgeluiden van de fans van de thuisploeg. Ook lag de wedstrijd enige tijd stil door onweer.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fortuna, dat al na een kwartier met 0-2 voorstond tegen de equipe uit de hoofdklasse. Roel Janssen en Jordie Briels maakten de doelpunten. Moaad El Aakel zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer. Dennis Kaars maakte er na dertig minuten spelen 2-2 van.

Kort na rust werd het duel stilgelegd door onweer. Na de onderbreking nam de wedstrijd een vervelende wending. Supporters van de thuisploeg misdroegen zich en lieten oerwoudgeluiden horen richting Fortuna-invaller Seku Conneh. De arbiter dirigeerde beide teams naar de kleedkamer. Het stond op dat moment al 2-3, door een treffer van Ramon Voorn. Bud Water maakte er in de slotfase nog 3-3 van. Lars Gulpen dacht het treffen daarna te beslissen, maar De Dijk kwam verrassend nog langszij. In de slotminuut benutte de thuisploeg een penalty: 4-4.

In de verlenging scoorde uitgerekend Conneh, eerder uitgejoeld door het publiek van de thuisploeg, de 4-5 in de honderdste minuut. Vier minuten later gooide Jeffrey Vlug de wedstrijd in het slot: 4-6. Jasper Waalkens maakte er kort voor tijd zelfs nog 4-7 van.

De Graafschap kende een makkelijkere wedstrijd. De ploeg uit Doetinchem won gemakkelijk op bezoek bij SV DOSKO uit Bergen op Zoom. Nathaniel Will was trefzeker tegen de hoofdklasser.