Pasveer wil zich in de basis knokken: "Zo snel mogelijk"

25 september 2014, 09:03

Jeroen Zoet lijkt de onbetwiste eerste doelman van PSV te zijn, maar Remko Pasveer hoopt hem uit de basis te knokken. Vanavond lijkt de reservedoelman van de Eindhovenaren zijn opwachting te mogen maken in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht en hij wil deze kans met beide handen aangrijpen.

"Ik ga ervan uit dat ik speel", laat de 30-jarige Pasveer optekenen in De Telegraaf. "Elke wedstrijd bereid je je optimaal voor, want er kan altijd in de warming-up iets met Jeroen (Zoet, red.) gebeuren, maar dit is toch weer anders. Ik ga ervan uit dat de trainer het me gunt om te spelen. Daar train ik hard voor", stelt de van Heracles Almelo overgekomen keeper. "Ik doe alles om de groep scherp te houden. Uiteindelijk probeer ik in de basiself te komen. Ik zal niet rusten, voordat dat is gelukt."

In Almelo keepte Pasveer wekelijks, dus is zijn rol als reserve even wennen. "Dat valt zeker tegen. Al die jaren heb ik hoogstens één wedstrijdje per seizoen gemist. Ik ga niet met plezier op de bank zitten. Je kunt zo in de wedstrijden je energie niet kwijt. Ik had van tevoren natuurlijk ingecalculeerd dat dit kon gebeuren, maar het is zeker niet zo dat ik mezelf kansloos acht. Ik teken hier niet voor niets voor vier jaar. Daar spreekt vertrouwen uit. Het is aan mij om te zorgen dat ik zo snel mogelijk in de basis kom", zegt de doelman hoopvol.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen