Heracles polste Verbeek ook en looft werkwijze Stegeman

25 september 2014, 13:00

Nadat Jan de Jonge ontheven werd uit zijn trainersfunctie bij Heracles Almelo, richtte de Almelose club niet alleen haar pijlen op John van den Brom. De Heraclieden hebben destijds ook contract opgenomen met Gertjan Verbeek, die momenteel zonder club zit. Dat heeft algemeen directeur Nico-Jan Hoogma tegenover VI bevestigd. Uiteindelijk werd assistent John Stegeman voor de rest van het seizoen benoemd tot hoofdcoach.

"Nadat we afscheid hadden genomen van Jan de Jonge, hebben we contact gezocht met Gertjan Verbeek en John van den Brom", geeft Hoogma aan. "In onze optiek waren dat trainers die voor een verbeterslag konden zorgen. Van beiden kregen we echter een nee te horen. Vrijwel gelijktijdig begon John Stegeman aan zijn werk als interim-hoofdtrainer en dat zijn we gaan monitoren." Verbeek zag vanwege zijn goede contact met de ontslagen De Jonge geen heil in een terugkeer in het Polman Stadion.

Heracles vond het jammer dat Van den Brom en Verbeek niet wilden komen, maar is te spreken over de werkwijze van Stegeman, wiens functioneren zorgvuldig geanalyseerd werd. "We hebben trainingen en teambesprekingen van John gevolgd, we hebben veel met spelers gesproken. Van jong naar oud, van basis- tot wisselspeler. In korte tijd bleek iedereen heel enthousiast geworden over de werkwijze van Stegeman, er ontstond een breed draagvlak voor hem. En het lijstje van de CBV met beschikbare trainers leverde ook geen namen op, die zo klaar waren als een klontje."

Na zes speelronden staat de teller bij Heracles nog altijd op de hatelijke nul punten. Komende zaterdag gaan de Almeloërs op visite bij PEC Zwolle, de nummer drie van de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen