Feyenoord evalueert in januari: "We steunen Fred Rutten"

25 september 2014, 14:18

Feyenoord lijkt steeds dieper in een sportieve malaise verzeild te raken. Nederlagen tegen achtereenvolgens Willem II (1-2), Sevilla (2-0), Ajax (0-1) en Go Ahead Eagles (2-0) zorgen ervoor dat niet alleen de zorgen, maar ook de kritiek toeneemt in Rotterdam-Zuid. De misère blijft tot dusver zonder consequenties voor coach Fred Rutten, gaf technisch directeur Martin van Geel daags na het bekerdrama in Deventer aan.

"In januari evalueren we altijd en in de tussentijd zal er hier niks gebeuren", stelt Van Geel tegen de NOS. De technische man van Feyenoord snapt dat de kritiek op zijn functioneren door de magere prestaties toeneemt: "Ik ben de pispaal, dat is logisch", aldus Van Geel, die met lede ogen aanziet dat de Rotterdammers op de vijftiende plaats staan in de Eredivisie.

Van een gebrek aan vertrouwen in Rutten is geen sprake, benadrukt Van Geel: "We steunen Fred Rutten. We hebben vertrouwen in zijn aanpak. Januari is een prima evaluatiemoment, zo deden we dat met Ronald Koeman ook altijd. Als alles dan past, gaan we graag verlengen", zegt de technisch directeur, die zich niet kan voorstellen dat de trainer zelf opstapt. "Daar geloof ik niet in. Fred heeft het absoluut naar zijn zin. Hij kan heel heel fijn werken met een prima staf, prima faciliteiten en een prima selectie."

In de personen van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Graziano Pèlle raakte Feyenoord afgelopen zomer de nodige sterkhouders kwijt. Er kwamen vervangers naar De Kuip, maar deze konden tot dusver nog niet bepaald imponeren. "Geduld", predikt Van Geel. "We komen uit een hele hectische voorbereiding. Het is heel lastig om die spelers een op een te vervangen. Dat heeft even tijd nodig. Alleen resultaten versnellen dat proces. Nou, die zijn er niet, dus dat verloopt iets trager."

Van Geel neemt het beleid van Feyenoord in bescherming. "Er moet eerst een speler weg voordat er iemand terug komt. Iets anders laat onze financiële situatie niet toe. Het zijn heel weloverwogen keuzes geweest die nu wel rendement moeten gaan opleveren", aldus de 53-jarige Brabander, die denkt dat het wel goed komt: "Ik begrijp de onrust als geen ander. Ik voel die druk ook. We willen die laatste stap maken. Meestrijden om de titel hoort bij Feyenoord. Maar deze club komt altijd terug. We gaan niet in paniek raken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen