Conte ziet Italië nog niet als favoriet voor EK-titel

25 september 2014, 17:02

Antonio Conte, de bondscoach van Italië, waarschuwt dat zijn elftal niet zomaar tot de favorieten voor Euro 2016 gerekend mag worden. Volgens de oefenmeester, die afgelopen zomer na drie keer landskampioen te zijn geworden vertrok bij Juventus, is daarvoor nog een hoop te doen.

Onder leiding van Cesare Prandelli haalde Italië op het EK van 2012 de finale, waarin Spanje met 4-0 te sterk was. Op het afgelopen wereldkampioenschap kwamen i Azzurri niet verder dan de groepsfase, wat Prandelli deed besluiten zijn functie als bondscoach neer te leggen. Hij werd opgevolgd door Conte.

Met overwinningen op Oranje (oefen) en Noorwegen (EK-kwalificatie) is laatstgenoemde goed begonnen aan zijn klus als eindverantwoordelijke bij de viervoudig wereldkampioen. "Maar er is nog veel werk te verzetten. Voordat we kunnen denken aan het winnen van het EK, moeten we ons focussen op het spelen van een goede kwalificatiecampagne", zegt Conte in Italiaanse media.

Volgens Conte zullen Simone Zaza (Sassuolo) en Ciro Immobile (Dortmund) daar een belangrijke rol in spelen. "Zij zijn twee veelbelovende jonge spelers", besluit de tacticus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen