Southampton-spelers hoeven geen vrij: "Nooit meegemaakt"

25 september 2014, 21:34

De spirit zit er uitstekend in bij Southampton. De ploeg van manager Ronald Koeman staat tweede in de Premier League en schakelde dinsdag Arsenal uit in de League Cup. Koeman wilde zijn spelers woensdag met een vrije dag belonen voor hun goede prestaties, maar die sloegen dat af.

"Mijn spelers hebben geweldige ambitie laten zien. We wilden afgelopen woensdag een vrije dag geven, maar Jose Fonte (een verdediger van Southampton, red.) kwam naar me toe en zei: 'trainer, we willen graag komen trainen'. Ik antwoordde: 'maar jullie hebben een vrije dag. Ik heb al veel dingen gepland met mijn vrouw'. Uiteindelijk hebben we het veranderd en er een hersteltraining van gemaakt", zegt Koeman op een persconferentie.

"Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Maar dit betekent veel voor mij. Het geeft de ambitie van de spelers weer", vervolgt Koeman. Ondanks de goede start van zijn elftal blijft de oud-international van Oranje voorzichtig met het formuleren van zijn doelen. "Een eindklassering in de top-vier is niet realistisch. We zijn pas vijf wedstrijden onderweg, terwijl we er 38 moeten spelen. We weten dat het seizoen nog lang is. Het is een zwaar seizoen."

Southampton speelt zaterdag thuis tegen promovendus Queens Park Rangers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen