Vliegende start leidt PSV voorbij FC Utrecht

25 september 2014, 22:37

Dankzij een machtig begin heeft PSV de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van coach Phillip Cocu rekende donderdag in de tweede ronde in het eigen Philips Stadion af met FC Utrecht. Het werd 2-0 voor de Eindhovenaren. De eindstand stond al na achttien minuten op het scorebord.

PSV kreeg in de aanloop naar de ontmoeting met FC Utrecht slecht nieuws te horen. Spits Luuk de Jong, de afgelopen weken goed op dreef met vier doelpunten in de laatste vier officiële wedstrijden, was vanwege een blessure niet inzetbaar. De van Borussia Mönchengladbach overgenomen speler werd in de punt van de aanval vervangen door Jürgen Locadia.

In het daaropvolgende kwartier bleef het achterin een gatenkaas bij FC Utrecht. Het was een klein wonder dat de 2-0 'pas' in de achttiende minuut viel. Daar had PSV wel de hulp van de bezoekers voor nodig. Yannick Cortie tikte een voorzet van Santiago Arias, vanaf de rechterflank, in eigen doel.

Pas na de 2-0 kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd, maar tot doelpunten leidde dat niet. Rubio Rubin, de vervanger van Nacer Barazite, kreeg wel in de eerste en tweede helft een mogelijkheid om te scoren namens de bezoekers. De 18-jarige Amerikaan stuitte echter in beide gevallen op PSV-keeper Remko Pasveer. Na rust haalde PSV niet meer het niveau van de eerste achttien minuten, maar dat was ook niet nodig om een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen