Franse topper eindigt gelijk, Van Wolfswinkel scoort

25 september 2014, 23:03   Bijgewerkt: 25 september 2014, 23:28

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn eerste doelpunt voor Saint-Etienne gemaakt. Genoeg voor een overwinning was het echter niet. De topper tegen Girondins Bordeaux eindigde donderdag in het eigen Stade Geoffroy-Guichard in een 1-1 gelijkspel.

Saint-Etienne en Bordeaux gingen de speelronde samen met Olympique Marseille in als koploper. De drie clubs verzamelden in de eerste zes duels dertien punten. Marseille won dinsdag al, met 0-5 bij Stade de Reims, en dus was het afwachten welke ploeg gelijke tred zou houden met l'OM: Saint-Etienne of Bordeaux.

Met dank aan Van Wolfswinkel had Saint-Etienne enige tijd de betere papieren in handen. De Nederlandse aanvaller, afgelopen zomer overgenomen van Norwich City, opende de score in de 31ste minuut. Hij volleerde raak uit een voorzet van Franck Tabanou vanaf de linkerflank. Lang bleef de voorsprong van de thuisploeg echter niet overeind. Tiago Ilori bepaalde in de 39ste minuut de eindscore op 1-1, waardoor Saint-Etienne en Bordeaux met veertien punten gedeeld tweede staan.