Rutten: "Mijn boodschap komt absoluut aan bij de spelers"

Ger
26 september 2014, 16:18

Feyenoord wil deze speelronde in de Eredivisie een streep zetten onder een vervelende periode. De Kuipbewoners incasseerden inmiddels vier nederlagen op rij, waaronder de bekeruitschakeling tegen Go Ahead Eagles van woensdag. De ploeg uit Deventer is zaterdag ook in de competitie de tegenstander. Trainer Fred Rutten heeft er alle vertrouwen in dat Feyenoord snel weer de weg omhoog gaat inzetten.

"Met de wil en de bereidheid van dit team zit het goed. Bovendien heb ik absoluut het gevoel dat de boodschap die ik als trainer probeer over te brengen, aankomt bij de spelers", zegt Rutten op de website van Feyenoord. "Dat zie ik bijvoorbeeld ook terug in het voetballende gedeelte, waarin we als team nog steeds groeiende zijn. Alleen verwachten de mensen veel meer punten van Feyenoord. Als die uitblijven neemt de druk toe, dat is gezond. Die druk leg ik ook mezelf op, want ik ben een winnaar."

Rutten wil dan ook voorkomen dat de Rotterdamse club zaterdag de vijfde opeenvolgende nederlaag gaat slikken. Hoewel Lex Immers na blessureleed weer terug is, zal de oefenmeester niet veel aan zijn elftal veranderen. "In een situatie als deze is het belangrijk om de structuur en het geraamte van het elftal te behouden, zodat organisatie herkenbaar blijft. Daarin zijn de taken en verantwoordelijkheden voor iedereen helder."

"Ik kan deze situatie niet in mijn eentje kantelen", benadrukt Rutten. "Dat moeten we samen doen, door met elkaar keihard te werken voor betere resultaten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen