"Als je de derde plaats waard bent, win je deze wedstrijd"

26 september 2014, 18:25

PEC Zwolle wil zaterdagavond tegen Heracles Almelo niet alleen haar vierde thuiszege op rij boeken, maar ook bewijzen dat het de derde plaats in de Eredivisie verdiend. Alleen een overwinning zal dit aantonen, beseft trainer Ron Jans.

"Als je de derde plaats waard bent, moet je deze wedstrijd winnen", sprak Jans tegen De Stentor. De oefenmeester heeft geen beschikking over Jody Lukoki, die nog steeds hinder ondervindt van knieklachten, maar hoopt dat de sterke reeks in het eigen IJsseldeltastadion intact wordt gehouden. "Vier keer op rij winnen in eigen stadion, dat heeft PEC in de Eredivisie vast niet vaak gedaan. Misschien wel nooit."

Heracles, de opponent van PEC Zwolle, staat na zes speelronden nog altijd op de hatelijke nul. "PEC Zwolle gaat snel de goede kant op en Heracles gaat snel de verkeerde kant op. Zo snel kan het gaan", gaf verdediger Bram van Polen aan. "Heracles is zeker niet de slechtste ploeg in de eredivisie. Maar dat waren NEC en Roda JC vorig seizoen ook niet. En je ziet hoe het met ze is afgelopen", aldus de captain van De Blauwvingers.

Midweeks won PEC Zwolle met 3-2 van FC Oss, in de KNVB Beker. In de volgende ronde treft de bekerwinnaar van vorig seizoen HHC Hardenberg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen