De Jong over Excelsior-uit: "Niet cruciaal, wel belangrijk"

26 september 2014, 19:22

Komende zondag staat voor SC Cambuur de derde uitwedstrijd van de week op het programma. Een drukke week, met een 4-0 competitienederlaag tegen PSV en een 0-4 bekeroverwinning bij FC Den Bosch, wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Excelsior. "Het is nog niet een cruciale wedstrijd, maar dit soort wedstrijden zijn voor ons natuurlijk wel enorm belangrijk."

"We kunnen tegen Excelsior hele goede zaken doen en nog meer afstand nemen van het rechterrijtje", zegt keuzeheer Henk de Jong aan de vooravond van het duel in Kralingen op de officiële website van de Leeuwarders. "Maandag na de wedstrijd tegen PSV had ik gewoon zin om op de club te komen en met de jongens aan de slag te gaan. We hebben in Eindhoven bijna 60 procent balbezit gehad en evenveel schoten op doel, en dat met een man minder. We maken nog steeds progressie, en worden nog steeds elke week beter, prachtig om te zien", glimlacht de coach van Cambuur.

De Jong kan keuzes maken voor de wedstrijd tegen Excelsior, aangezien vrijwel iedereen fit is. "Lucas (Bijker red.) is er vanwege een schorsing niet bij en Wout (Droste red.) werkt hard aan zijn herstel, maar buiten die twee zijn we zo goed als fit. Wel is Ogbeche (uitgevallen in het duel tegen PSV) nog een twijfelgeval, maar de rest kan in principe spelen", geeft de Friese coach aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen