Alflen: "Twente is voetballend veel verder dan PSV"

26 september 2014, 19:42

FC Utrecht ging donderdagavond in het toernooi om de KNVB Beker met 2-0 ten onder tegen PSV, maar moet de knop snel weer omzetten. Komende zondag gaan de Domstedelingen alweer op bezoek bij FC Twente. Rob Alflen, de coach van Utrecht, ziet de ziekenboeg voor dit duel langzaam leeg stromen. Issa Kallon, Ramon leeuwin en Mark van der Maarel zijn weer inzetbaar.

Er kwamen dit seizoen al 22 verschillende spelers in actie voor Utrecht. Toch heeft dit weinig negatieve invloed op het spel gehad, vindt Alflen. "Het is niet zo dat spelers moeite hebben elkaar te vinden, vanwege een gebrek aan automatismen. In tegenstelling, zelfs. Tegen PSV vond ik dat de jongens elkaar ook weer goed wisten te vinden", zegt de keuzeheer op de website van zijn werkgever, die zijn ploeg alleen zeer matig zag beginnen aan de bekerwedstrijd in Eindhoven.

Alflen baart opzien met de uitspraak dat hij Twente als team een betere ploeg vindt dan PSV. "Twente vind ik op voetballend gebied veel verder dan PSV. Ze kunnen compact verdedigen en ook wel goed een counteraanval uitspelen. Qua team zijn ze verder dan PSV. Ons wacht dus een heel mooie uitdaging. We moeten volledig ons eigen ding doen en naar Enschede afreizen om te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen