Jong Ajax geeft het weg, revanche Eindhoven op VVV

26 september 2014, 22:04

In de Jupiler League heeft Jong Ajax vrijdagavond geen drie punten kunnen bijschrijven. De Amsterdamse talenten kwamen op een comfortabele voorsprong bij FC Emmen, maar waren niet in staat om deze vast te houden: 2-2. FC Eindhoven nam wraak op VVV Venlo. De ploeg van coach Jean-Paul de Jong won met 1-0 van de Limburgers, die midweeks nog aan het langste einde trokken in het bekertoernooi.

Jong Ajax stevende geruime tijd op een overwinning op FC Emmen af, maar gaf het uiteindelijk in de slotfase weg. Kenny Tete schoot de bezoekers vanuit de rebound op een 0-1 voorsprong, Robert Muric zorgde met zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax voor verdubbeling van het verschil. De Kroatische aanvaller moest na 53 minuten spelen gewisseld worden, vanwege een blessure.

Emmen legde Jong Ajax in de tweede helft haar wil op en speelde dominant in het eigen stadion. Luis Pedro tekende vlak na rust al de aansluitingstreffer aan. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de gelijkmaker steeds dichterbij. Uiteindelijk zorgde Alexander Bannink laat voor een puntendeling. De aanvaller schoot een strafschop binnen, nadat een Ajacied hands maakte in de zestien meter. Zowel Emmen (negende) als Ajax (elfde) verzamelde tien punten uit acht duels.

VVV wist afgelopen dinsdag door te bekeren, door Eindhoven na strafschoppen te verslaan. De Brabanders wilde koste wat het kost revanche nemen op de Venlonaren en dat lukte. Anthony van der Hurk kroonde zich na een klein half uur spelen tot matchwinner bij de club uit de lichstad. Eindhoven is nu gedeeld koploper met NEC, maar de Nijmegenaren hebben nog een wedstrijd tegoed. VVV staat zesde.