Van Gaal: "Ik heb maar één fitte centrale verdediger"

26 september 2014, 23:34

De spoeling is dun, in de achterhoede van Manchester United. Manager Louis van Gaal stelt dat hij 'maar één fit centrale verdediger' tot zijn beschikking heeft voor de wedstrijd van zaterdag tegen West Ham United. Chris Smalling (been), Phil Jones (hamstring) en Jonny Evans (enkel) zijn geblesseerd, terwijl Tyler Blackett geschorst is wegens zijn rode kaart tegen Leicester City (5-3 verlies).

"Al mijn drie rechtsbenige centrale verdedigers zijn niet beschikbaar, dus moet ik een beroep doen op de jeugd", sprak Van Gaal, die Tom Thorpe (21) en Paddy McNair (19) bij de selectie heeft gehaald. Beide spelers maakten nog nooit hun opwachting voor de hoofdmacht van United, waar Luke Shaw waarschijnlijk debuteert.

Daley Blind zou eventueel een linie naar achteren kunnen schuiven, maar daar wil Van Gaal niet aan beginnen. Hij beschouwt het niet als een groot risico om voor de jeugd te kiezen. "Zij zijn gretig en de jeugdopleiding van United is van een hoog niveau", aldus de Nederlandse manager, die met United op een teleurstellende twaalfde plaats staat in de Premier League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen