Gullit: "Feyenoord-staf zet spelers niet op juiste posities"

27 september 2014, 09:53

Ruud Gullit is kritisch op de technische staf van Feyenoord. De oud-trainer en oud-speler van de club stelt dat Fred Rutten en zijn assistenten de spelers niet op de juiste posities neerzet. Ook zegt Gullit dat Feyenoord meer lef moet tonen in wedstrijden.

"De staf moet uitgaan van de kracht van de selectie en natuurlijk de juiste mensen op de juiste plaatsen opstellen", schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Want dat gebeurt niet. Daarom was het lek na Ajax ook niet boven, zoals werd gesuggereerd. Dat was een derby en dan kan je als speler vaak meer opbrengen dan in een andere wedstrijd. Het bewijs werd drie dagen daarna geleverd tegen Go Ahead Eagles (2-0 verlies)."

Gullit vindt wel dat Feyenoord rustig moet blijven na de beroerde seizoensstart. "Alle ogen zijn op de club gericht dit weekeinde en veel volgers zien aanwijzingen dat het misgaat. Maar als ex-speler en -trainer van de club zou ik iedereen bij Feyenoord willen vertellen dat ze zichzelf geen complex moeten laten aanpraten. Ook niet door de buitenwereld."

"Alleen mag de ploeg van Rutten wel wat meer flair tonen. Natuurlijk is hard werken een vereiste, maar dat is een basisvoorwaarde. Je snakt naar iemand die het durft om een duel open te breken met iets onverwachts. Veel te veel worden de geijkte paden bewandel", besluit de oud-international.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen