Barcelona baalt van verdedigende opponenten in competitie

27 september 2014, 13:53

FC Barcelona won de eerste vier competitieduels zonder één tegendoelpunt te incasseren, maar beet zich woensdag stuk op Malaga. Die ploeg verdedigde met man en macht en wist de grootmacht op 0-0 te houden. Trainer Luis Enrique baalt van het verdedigende spel van de tegenstanders van Barcelona.

"Ik denk dat Granada zaterdag dezelfde strijdwijze hanteert als Málaga woensdag en dat is erg verdedigend", zegt hij tegen Football Espana. "Met uitzondering van één club hebben zijn tegenstanders met hetzelfde idee het veld in gegaan. Athletic de Bilbao probeerde het door veel druk te zetten, maar de rest trekt zich terug op eigen helft en beperkt zich tot verdedigen. Er is niets wat ik daar aan kan doen. Zelf proberen we niet voorspelbaar te zijn, maar door de manier waarop onze tegenstanders spelen wordt dat erg lastig."

Enrique is wel blij met de komst van Atlético Madrid in de Spaanse top. "Een paar seizoenen geleden werd de titelstrijd altijd gevoerd door Barcelona en Real Madrid. Afgelopen jaar won Atlético. Dat maakt de competitie opener en vermakelijker."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen