Late wereldgoal Jagielka bezorgt Everton punt in derby

27 september 2014, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het leek er lange tijd op dat Liverpool vanmiddag (zaterdag) de drie punten zou overhouden aan de ontmoeting met aartsrivaal Everton, maar Phil Jagielka besliste in blessuretijd anders. De verdediger van Everton maakte een wereldgoal, waardoor de bezoekers een punt overhielden aan de derby op Anfield Road. Steven Gerrard had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar genoeg voor een zege bleek dat niet.

De aanvoerder van Liverpool nam zijn ploeg maar weer eens bij de hand, door in de 64ste minuut voor de 1-0 te zorgen. De ervaren middenvelder krulde een vrije trap over de Everton-muur heen en zag de bal in de korte hoek binnenvallen. Tim Howard toucheerde het speeltuig nog wel, maar wist zijn hand niet goed achter de bal te krijgen. De treffer was het begin van sterke fase van Liverpool, waarin de ploeg eigenlijk op 2-0 had moeten komen. Mario Balotelli kreeg niet veel later een dot van een kans, maar vond Howard en de lat op zijn weg.

De thuisploeg gooide het duel niet in het slot en kreeg in de blessuretijd een dreun van jewelste te verwerken. Verdediger Phil Jagielka pegelde een afvallende bal in de 92ste minuut op fenomenale wijze in de verre kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt in de burenruzie. Doelman Simon Mignolet was kansloos en zag de kanonskogel via de lat binnen slaan: 1-1.

Zo houden beide ploegen elkaar in balans, maar erg veel schieten ze er niet mee op. Liverpool staat na zes wedstrijden op zeven punten, Everton heeft er zes verzameld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen