FC Dordrecht thuis te kijk gezet door ontketend Vitesse

27 september 2014, 20:30   Bijgewerkt: 28 september 2014, 01:07

Vitesse heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Dordrecht voor het eerst dit seizoen buitenshuis punten weten te pakken. In een knotsgek doelpuntenfestijn aan de Krommedijk had de thuisploeg geen schijn van kans: 2-6. Met drie doelpunten was Valeri Qazaishvili de grote man aan de kant van Vitesse. De andere goals kwamen op naam van Abiola Dauda, Denys Oliynyk en Wallace. Jeffry Fortes en Ryan Koolwijk scoorden voor Dordrecht. Door de klinkende zege klimt Vitesse naar een voorlopige elfde plaats.

Vitesse oogstte in eerdere wedstrijden lof voor het vertoonde spel, maar dat was tot dusver niet terug te zien in de resultaten. De Arnhemmers stonden tot vanavond voorlaatste en wisten in zes duels slechts vijf punten te verzamelen. Tegen Dordrecht, de nummer zestien in de stand, kregen de bezoekers wel loon naar werken. Binnen het half uur leidden ze met 0-2 en die comfortabele voorsprong kwam de hele wedstrijd niet meer in gevaar.

De thuisploeg kwam na rust getergd uit de kleedkamer en Ernie Brandts stuurde zijn manschappen naar voren om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Deze strijdwijze leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op, maar zorgde wel voor een geweldige tweede helft. Met name Qazaishvili, die speelde omdat Davy Pröpper in de warming-up was afgehaakt, kon zich uitleven. De Georgische middenvelder liet Filip Kurto met een intikker, een leep stiftje en een harde knal driemaal kansloos.