Serie A lijkt wél tweestrijd tussen Juve en Roma te worden

27 september 2014, 22:53

Volgens Juventus-coach Massimiliano Allegri zou de titelrace in de Serie A dit seizoen geen tweestrijd worden tussen zijn elftal en AS Roma. Na vijf speeldagen heeft het daar echter wel alle schijn van. Beide teams zijn nog altijd zonder puntenverlies. Juventus won zaterdag met ruime cijfers bij Atalanta Bergamo: 0-3. AS Roma was eerder op de avond al met 2-0 te sterk voor Hellas Verona.

Juventus en AS Roma hebben na vijf wedstrijden de volle vijftien punten, terwijl de eerder deze week door Allegri genoemde titelrivalen AC Milan, Internazionale, Napoli, Fiorentina en Lazio allen al minimaal twee keer puntenverlies leden in deze nog prille jaargang. Deze vijf ploegen komen later dit weekend nog wel in actie. Inter is van hen de best geklasseerde club. De Milanezen komen zondag, bij winst in de thuiswedstrijd tegen Cagliari, op elf punten. Met negen uit vier is Udinese nog het team dat het dichtst bij de twee leiders staat. De equipe uit Friuli ontvangt maandag Parma.

Carlos Tevez én doelman Gianluigi Buffon waren in Bergamo de goudhaantjes van Juventus. Laatstgenoemde keerde in de 59ste minuut een strafschop van German Denis. Nog geen minuut later was Tevez aan de andere kant wel trefzeker. De Argentijn scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn lage inzet verdween via de hand van Atalanta-keeper Marco Sportiello in het doel. Daarmee voerde Tevez de score op tot 0-2. In de 35ste minuut had hij de ban al gebroken. Álvaro Morata kopte in de 83ste minuut de 0-3 eindstand op het bord.

Juventus en AS Roma staan volgende week zondag tegenover elkaar in Turijn.